Formandens beretning 2015

Beretning for Mitraniketans Venner for året 2015 – generalforsamling 16.april 2016.

Hvor er det bare dejligt at vi igen i år kan være i de her dejlige lokaler – Det er da ikke for ingenting at det hedder ”Himmeriggården”.

Vi har i bestyrelsen kun holdt eet bestyrelsesmøde – det er jo en kende vanskeligt at få samlet alle – også selvom mødet blev afholdt næsten midt i landet – nemlig i Haderslev hos Beena og Martin. Men vi holder kontakten via telefon og mails.

Vores hjemmeside er blevet hacket – det er jo bare trælst – men der er faktisk kommet noget rigtigt fint ud af det – nemlig en spritny hjemmeside – som Frank Andersen har lavet – ganske gratis – og særdeles flot. Den har stadig adressen Mitraniketans-venner.dk – og kun anbefale at man får kigget grundigt på den. Der er fine klip med Wisvanathan, – og tilmed så er der mange links til gamle/nyere optagelser (You tube) – både fra Mitraniketan. Optagelser med elever der synger – og fine klip fra bl.a. Velanad. Den er virkelig et par besøg værd – og Rolf Erbst, som har kontakten til Frank Andersen efterlyser artikler og ikke mindst billeder til hjemmesiden.
Men studer den selv – den er virkelig blevet stærkt forbedret og helt ny i opsætning m.v.
Supert !!!

Frank Andersen har endvidere anbefalet at det vil være muligt at bruge Pay-Pal som en betalingsmulighed (Inklusive div. betalingskort bl.a. Visakort. Red) – og det vil vi gerne have GF`s holdning til. Både Rolf og Frank synes det er en fremragende ide (især unge bruger Pay-Pal) – og de to vil i fællig sørge for at det bliver muligt – hvis ……… men vi skal jo lige sikre os, at det ikke koster en ”bondegård”!

I februar var jeg på besøg på Mitraniketan – sammmen med et hold fra South India Tour, og vi fik – også som sædvanligt et meget fin snak med Reghu – en rundvisning – og alle synes rigtig godt om stedet. Jeg blev så nogle timer ekstra og fin en snak med Reghu, dels om projektet – som har det rigtigt fint – og det vil Hans Christian forhåbentligt komme mere ind på, – og Reghu lovede at sende navne og adresser på danskere som havde været på Mitraniketan i årets løb. Og han lovede også at sende dem lidt mere løbende – sigtet er jo at vi så kan kontakte dem, og høre om de ikke vil være medlem af MIT –venner, – og dermed jo støtte MPC. Der var ikke for mange elever, – men Reghu var fortrøstningsfuld og lovede at sende uddybende materiale om, hvad det er de påtænker at starte for at sikre elevindtaget.

Der er fortsat en nedgang i antallet af betalende medlemmer – så det ville være dejligt at få fat i nye medlemmer. Men derom vil Jens berette – når regnskabet skal drøftes.

To af vores medlemmer Benedikte og Niels–Henrik har igen været på arbejde på Mitraniketan – det var dejligt igen at møde dem, men desværre kunne de ikke være her i dag. De har fået indspillet en CD med 4 sange, som en flok unge kvinder har indsunget.- Desværre har jeg ikke kunne åbne den – men kanske der er nogen her der har lyst til at tage den med hjem og prøve – om de har bedre held end jeg. Det ville da også være supert hvis den kunne indlemmes på vores flotte hjemmeside.

Så jeg vil slutte min beretning med at sige tak til bestyrelsen – og tak til de personer, som står for ECO Community projektet. Helt fantastisk at vi – i vores lille forening – har kunnet få bevilling til to CISU projekter – flot. Og forhåbentligt bliver vi ved med at have mere end 50 medlemmer, det er nemlig den magiske grænse for at vi overhovedet kan søge CISU projekter. Så også en stor tak til alle vores trofaste medlemmer, år efter år troligt og trofast har indbetalt til MIT-venner.

På bestyrelsens vegne
Margrethe Bogner