Donér til Mitraniketan

Giv et bidrag – Tegn et fadderskab

For et beløb af 4.500 kr. giver du en ung inder chancen for en helt ny tilværelse. Beløbet dækker et 10 mdr. kursus på People’s College, Mitraniketan (MPC), der ligger i Kerala i Sydindien.

Skolens formål er at give fattige unge i Sydindien en alsidig uddannelse, der udvikler viden, holdninger og livskompetencer. Herigennem udvikler eleverne lederegenskaber og bliver i stand til at fungere som iværksættere og til at engagere sig i frivilligt arbejde på deres hjemegn.

MPC er en velfungerende institution med tydeligt afsæt i den danske højskoletradition. Der er tætte forbindelser til Folkehøjskolernes Forening.

Eleverne på MPC er mellem 18 og 35 år, og det tilstræbes, at halvdelen er kvinder. Selvom eleverne især kommer fra den fattigste del af samfundet, kan de læse og skrive, da der er 8-10 års undervisningstilbud til alle børn i Kerala. Desværre er denne uddannelse meget teoretisk og ikke særlig anvendelig i de samfund, eleverne kommer fra.

Undervisningen på MPC omfatter generelle fag som sociologi, sundhed, miljø og kommunikation foruden praktiske fag som landbrug, elektronik, IT, håndværk og syning. Endvidere undervises i idræt, èn af de ideer, der er hentet i Danmark. Idrætten er en vigtig faktor i udviklingen af elevernes lederegenskaber.


Tjenesteydelser – eller en fest !
– for skoler og virksomheder

Hjælp unge indere til et ophold på Mitraniketan People’s College, en dansk inspireret højskole i Kerala, Sydindien. Og få samtidig styrket sammenholdet på skolen eller virksomheden.

A. Tjenesteydelser
Opsæt en kasse med forslag til tjenesteydelser. Et par uger senere afholder I auktion over tjenesteydelserne. Vælg en god auktionarius og en sekretær, der noterer tjenesteydelserne samt navnene på de elever, der skal udføre arbejdet og navnene på der, der skal modtage.

Efter auktionen indsamles pengene. De næste 14 dage går det løs med en masse sjove små og store tjenester.

Eksempler:
Serenade under dit vindue • Rengøre et værelse • Candlelightdinner for to • Pudse sko • Bage en lækker kage • Klippe hår eller skæg • Servere morgenmad på sengen • Tjener for en dag • Herligt fodbad, mens der oplæses digte • Kursus i at spille guitar • Lappe cykel • Filmaften for indbudt publikum med popcorn m.v. • Blid morgenvækning en uge…

B. Hold en fest
Prøv en festaften med Indien som tema! Og læg et beløb oveni kuvertprisen og evt. drikkevarer.

Byd på indisk mad, der er et festfyrværkeri af duft og smag. Chili, koriander, ingefær, kardemomme og sort sennep er nogle af de vigtigest krydderier. Da der også anvendes mange forskellige grøntsager, er maden oven i købet sund.
Husk! At aftale det hele med skolens ledelse og lærere, inden I går i gang.


Sådan betaler du:

Send en besked til Foreningen eller et brev til Mitraniketans Venner med oplysning om navn, adresse og gerne enten telefonnummer eller e-mailadresse. Beløbet kan indbetales på konto 5073-3001023 (Jyske Bank) eller sendes som check til:

Mitraniketans Venner v/kasserer
Jens Øhrberg Simonsen
Sandagervej 26, Assentoft
8960 Randers SØ
Tlf. 3055 1643 – 4032 4203