Bliv frivillig

frivillig

– Kunne du tænke dig at undervise i engelsk, musik, idræt, dans m.v. eller deltage i det praktiske arbejde? Giv dig selv en oplevelse for livet og brug et halvt år på at hjælpe andre.

På Mitraniketan undervises især børn og unge fra kasteløse familier og fra stamme-samfundene. Din indsats er medvirkende til, at disse børn og unge får chancen for en ny og bedre tilværelse. Samtidig får du mulighed for at opleve en helt anderledes verden.

  • Du kommer i direkte kontakt med lokalbefolkningen og arbejder sammen med dem
  • Du kommer helt tæt på spændende mennesker, der interesserer sig for demokrati og mellemfolkelig forståelse
  • Du møder besøgende fra hele verden

Mitraniketan er et eksotisk sted, præget af grundlæggeren, Sri K. Viswanathans livsfilosofi, der bygger på ligeværd, åbenhed, tolerance og hjertevarme. Her mødes mange forskellige kulturer og religioner i gensidig respekt.

Mitraniketan er en velfungerende institution med tydeligt afsæt i den danske højskoletradition. Der er tætte forbindelser til Folkehøjskolernes Forening og Mitraniketans Venner.

Mitraniketan ligger næsten skjult mellem høje palmetræer i et smukt og fredeligt område. Når du har fri, kan du rejse rundt i staten Kerala, hvor der er tæt befolkede storbyer, masser af landsbyer, fine badestrande, krydderi- og teplantager, kølige bjergområder og meget andet.

Da Mitraniketan økonomisk er fuldstændig afhængig af midler udefra, koster det dig ca. 1.200 kr. pr. måned for kost og logi. Beløbet betragtes som et solidaritetsbeløb og skal også ses ud fra, at selv om du arbejder, erstatter du ikke en medarbejder eller lærer på stedet.

Som frivillig byder man ind med det, man kan, og som man i øvrigt har lyst til at lave. Se en liste over aktuelle muligheder

Nogle frivillige spiller på guitar og lærer eleverne små sange, andre underviser engelsk i grundskolen eller på People’s College (højskolen).

Udover skolerne er der en hel række værksteder på området. Der er et udmærket maskinværksted, et keramikværksted og mange andre værksteder og en interessant biologisk afdeling. Især er man på stedet meget stolt af “mushroom” (svampe) dyrkningen.

Hvis du ønsker at arbejde som frivillig, så send Reghu en mail. Reghu er forstander på højskolen (People’s College). Du kan være frivillig i grundskolen og klippe klistre med de små, eller du kan undervise engelsk på højskolen. Det kan også være, at du kan noget helt andet. Der er  mange muligheder! En af de største fornøjelser ved at være på Mitraniketan er de andre frivillige, der komme fra hele verden. Dem kan der godt være 15-20 af i højsæsonen.

unge_frivillige