ABC For Frivillige

Har du tænkt dig at tage til Mitraniketan ? – Så kommer her en ABC, som du måske kan bruge

A

Ankomst på Mitraniketan: Ved ankomsten til Mitraniketan, bedes du henvende dig på Central Office for at blive indskrevet. Hvis det er sent om aftenen, kan du henvende dig i Det runde Hus, hvor personalet kan hjælpe dig.
Affald: Alt, hvad der kan brændes, bliver brændt bag Guest House. Få hjælp af de lokale, første gang du prøver det.
ATM: Der er hæveautomater i Vellanad – 20 minutters gang fra skolen.

B

Bad: På dit badeværelse findes en spand med en øse. Nogle værelser deler et badeværelse på den måde, at man låser døren til naboen, når man skal bruge badeværelset. Få en aftale med naboen, hvornår du går i bad etc.
Busser: Der går hele tiden busser til Trivandrum og til andre steder fra Vellanad rutebilstation. Det tager ca. 75 min til Trivandrum.

C

Computer: Der er 3 computere i computer-rummet. Der er ikke wifi på skolen, og derfor kan tablets og iPads uden sim-kort ikke bruges. Computerrummet ligger i tilknytning til marketingscentret.

D

Drikkevand: Man kan ikke drikke vandet fra hanen. Når du ankommer til Trivandrum Airport, er det en god ide at købe noget drikkelse i kiosken, så du har til turen til Mitraniketan. Ankommet på Mitraniketan, tapper du selv gratis drikkevand i Det runde Hus (der hvor du spiser).

E

El-stik: Som i Danmark. Forlængerledning kan evt. købes billigt i Vellanad.

G

Guest-House: Det er den bygning, du skal bo i. Der er plads til omkring 50 personer. Guest-House har en terrasse på taget, hvor de frivillige kan mødes om aftenen.
Gæstebog: Det påskønnes, hvis du skrivet et par ord i gæstebogen, før du forlader Mitraniketan.

H

Håndklæder: Der udleveres ikke håndklæder, men de kan købes billigt i Vellanad.

I

Indenrigsflyvning: Vær opmærksom på, at der som regel kun må medbringes 15 Kg bagage.

K

Kedel: Det er en god ide at have en el-kedel/dypkoger med. Kan evt. købes billigt i Vellanad.
Kovalam: Hvis du trænger til nogle dage ved stranden, kan du tage til Kovalam. Først med bus til Trivandrum og derefter med Tuktuk eller bus til Kovalam. Der er udmærkede (og billige) guest houses i Kovalam og maden er god. Bestil ev. overnatning i forvejen.

L

Lys: Det sker, at strømmen svigter, så husk lommelygte. Også når du tager til Trivandrum, for man kan nemt bliver overrasket af mørket på vej hjem. Husk at slukke lyset, når du forlader værelset.
Lakrids: Sorry, kan ikke fås i Indien.

M

Myggenet: Der er ikke malaria i Kerala, og myggeplagen er ikke stor. Men hvis man gerne vil sove under et myggenet, kan man låne et på Mitraniketan.
Måltider: Der serveres tre måltider om dagen i Det runde Hus. Kl. 8:00 kl. 13:00 og kl. 18:30. De frivillige spiser sammen i Sethus dagligstue. Sethu er lederen af hele Mitraniketan.
Grupper spiser særskilt i kantinen.

O

Opladning: Du skal ikke sætte ting til opladning om natten, da hyppige strømsvigt kan ødelægge dine batterier.

P

Påklædning: Lange bukser og bluser med korte ærmer til pigerne. Drenge må gå i shorts, men skal helst have lange bukser på, når der undervises. Tøj kan købes billigt alle steder.
Pris for kost og logi: $10 pr. døgn (ca. 70 kr – ca. 700 Rupees). Alle frivillige betaler samme beløb, der udgør et vigtigt tilskud til skolen. Hvis man ”kun” vil opholde sig som gæst på stedet, koster der $20 (ca. 140 kr – ca. 1400 Rupees)

R

Rygning: Er ikke velset. Vær diskret.

S

Stearinlys: De hygger, når strømmen svigter.

T

Toilet: Toiletpapir kan købes i Beenas butik på skolen, men tag lidt med hjemmefra.
Taxa: Fra lufthavnen til Mitraniketan koster det 1000 Rupees (ca. 100 kr). Taxa bestilles via skolen eller betales forud (prepaid) i lufthavnen/på stationen.
Trivandrum: Hovedstaden i Kerala. Der kan du købe næsten alt, men godt tyggegummi kan ikke købes i Trivandrum.

V

Valuta: Indiske rupees. 1000 Rupees = 100 DKR
Vifte: Der er en vifte på værelset. Husk at slukke, når du forlader værelset.
Visum: Hvis du ønsker at arbejde som frivillig på Mitraniketan, så er det vigtigt, at du søger et ganske almindeligt turistvisum.
Vellanad: Landsbyen er på ca. 20.000 indbyggere. Den ligger 20 minutters gang fra skolen. De fleste ting kan købes der.

God tur